774 163 381 Jsme tu 24/7

Jak otevřít auto bez klíčů? Třeba tenisákem

24.1.2022 Martin Záruba ZÁMEČNICKÁ POHOTOVOST

Přijdete k autu, cestou lovíte klíč po kapsách, v kabelce, batohu. Nikde není. Vrátíte se domů nebo do práce a obrátíte kancelář či obývák vzhůru nohama. Pořád nic? Máme špatnou zprávu: vaše klíče pravděpodobně zůstaly v zapalování. V zapalování auta, které se posléze samo zamklo. Jestli nemáte v záloze rezervní klíč nebo zkušeného zloděje, budete si muset poradit i bez klíče. Máme pár tipů, jak na to.

Tkanička, pravítko nebo tenisák

YouTube nabízí spoustu videí s postupy na otevření zabouchnutého auta. Nejčastěji se objevuje návod s klasickou tkaničkou od bot nebo provázkem. Postup je následující: na tkaničce uděláte očko přibližně v polovině její délky, strčíte ji za dveře a pomocí volných konců se ji snažíte navléknout na západku. Chce to cvik, ale funguje to.

Nejen nadšení sportovci mohou použít tenisový míček. Stačí do něj udělat menší dírku, tu poté přiložit k zámku a vší silou na míček zatlačit. Tlak vzduchu může zámek uvolnit, pokud bude dostatečně silný.

Vyzkoušet můžete i trik s pravítkem. U některých typů vozů je stačí prostrčit těsněním u okýnka a snažit se zámek uvolnit mírným tlakem. Na internetu najdete ještě celou řadu návodů na otevření zamčeného auta, od železných tyčí po rybářský vlasec. Pravdou ale je, že ne vždy se dílo vydaří. Neopatrná manipulace s těsněním nebo celými dveřmi auta může nadělat více škody než užitku.

Čím starší, tím lépe

Jedním z mála případů, kdy je výhodné vlastnit starší model auta, je právě situace, kdy se do něj pokoušíte dostat, aniž byste měli klíče. Čím modernější auto máte, tím nižší je pravděpodobnost, že na ně výše uvedené triky budou platit.

Cesta nejmenšího odporu

Pokud opravdu spěcháte a nemáte čas zkoušet hokusy pokusy podle videí z YouTube, můžete si vybrat ze dvou řešení. První je nákladnější, ale o něco dobrodružnější: můžete rozbít boční sklo v podstatě jakýmkoliv tvrdým nástrojem, natáhnout se pro klíče, odklidit střepy, použít místo okna igelit a izolepu a pokračovat v jízdě běžným způsobem. Nevýhody jsou evidentní: hrozí pohmoždění a pořezání, navíc nové okýnko něco stojí a policie z vašeho tuningu nebude zrovna nadšená. Tento způsob tedy rozhodně nedoporučujeme.

Druhou možností je přivolání specializovaných odborníků, kteří se do vašeho auta dostanou během chviličky, aniž by vám zničili auto. Stačí mít v mobilu uložené číslo na spolehlivé SOS zámečnictví. Naše služby jsou dostupné 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, a to včetně svátků. Stačí jeden telefonát a váš problém bude vyřešený.

picture