774 163 381 Jsme tu 24/7

Jak otevřít dveře s klíčem v zámku?

15.2.2022 Martin Záruba ZÁMEČNICKÁ POHOTOVOST

Zabouchnout si dveře s klíčem v zámku je noční můra většiny z nás. Jedná se o zvlášť nepříjemnou situaci, pokud jste si jen vyběhli před dům pro zásilku a vítr vám přirazil dveře před nosem. Naštěstí je několik řešení, jak se dostat zpátky domů. Jaké to jsou a co vám naopak v této situaci příliš nepomůže? Na to se podíváme v dnešním článku.

Náhradní klíče vám v tomto případě nepomůžou

Pokud jste zajásali, že jste si prozíravě nechali náhradní klíč u sousedů nebo pod rohožkou, radujete se možná předčasně. V případě klíče zastrčeným zevnitř do zámku vám s největší pravděpodobností náhradní klíč moc nepomůže. Záleží ovšem na tom, jaký máte zámek – některé mají prostor pro oba klíče a odemknout byste si dveře tedy mohli, s klasickou zámkovou vložkou ale příliš nepochodíte.

Trik s platební kartou

Otevřít dveře se můžete pokusit i svépomocí. Rozhodně ale nemluvíme o násilném dobývání nebo páčení, mohli byste si dveře poničit a pak byste museli kupovat nové, což by vaši peněženku příliš nepotěšilo. S trochou praxe by se vám každopádně mohl povést trik s kreditní kartou – na zabouchnuté dveře vám totiž může stačit stlačení jazýčku tenkým, pružným a zároveň pevným předmětem. S největší pravděpodobností vám dveře podobným způsobem otevře i kvalifikovaný zámečník, který ovšem použije plechový proužek. Takový ovšem u sebe zřejmě mít nebudete, jakákoliv plastová karta v peněžence by ale mohla vhodným použitím také fungovat. Stačí ji vložit do míst mezi zámek a futra v místě, kde se nachází jazýček zámku. V okamžiku, kdy ucítíte odpor, jednoduše zatlačte. Jazýček tlakem zamáčknete a s trochou štěstí se vám dveře samy otevřou.

Nebezpečná situace? Volejte hasiče

Existují ale situace, kdy se experimentování s kartou a další pokusy o vlastní vniknutí dovnitř nemusí vyplatit. Jedná se například o případ, kdy se vám na sporáku vaří oběd, máte malé dítě, které je teď vevnitř samo, nebo se vám napouští vana. V takových situacích není čas ztrácet čas a rovnou volejte hasiče na čísle 150. V takovýchto nebezpečných situacích vám dveře zdarma otevřou, navíc se můžete spolehnout, že přijedou rychle. Rozhodně byste ale neměli tuto situaci zneužívat, jelikož pokud hasiči vyhodnotí, že se nejednalo o nebezpečnou situaci, můžete se dostat do problémů. Volejte tedy hasiče opravdu jen v případě nouze.

Zámečník váš problém vyřeší rychle a efektivně

Ve většině případů je nejlepší, když si zavoláte zámečníka. My k vám přijedeme v jakoukoliv denní dobu, o víkendech i o svátcích. Jsme vám k dispozici 24/7, 365 dní v roce. Dveře vám šetrně otevřeme do pouhých pěti minut. Své služby nabízíme v Brně, Pohořelicích a Hodoníně, kdy za vámi přijedeme už do půl hodiny.

picture